Aküsü Biten Araba Nasıl Çalıştırılır? Bittiği Nasıl Anlaşılır

Akü Bitince Ne Yapılır,Akü bitmesi, Akü Boşalması, Akü Neden Biter, Akü Takviyesi Nasıl Yapılır, Araç Tamiri, problem ve çözüm, Akü Arızası Nasıl Anlaşılır,

Akü, araç kullananlar için başlıca bir sorun. Ülkemizde kişi başına artık çok rahat 1 araç düşmektedir. Artan trafik sorunları gösteriyor ki özel araçlar toplu taşıma araçlarına oranla daha çok tercih ediliyor. Kendi aracımız dışında kiraladığımız araçlar sayesinde de istediğimiz her yere çok rahatlıkla gidebiliyoruz. Araç kullanmayı bilmek günümüzde yeterli sayılmamaktadır. Ehliyet alırken artık motorla ilgili bire bir sorular soruluyor.  Ehliyet alacak yeni kişiler araçtan azda olsa anlamaları gerekiyor. Artan araçlarla birlikte artan sorunları göz önüne aldığımızda bu çalışma başarılı bir çalışma gibi gözüküyor.

 

Araç sahiplerinin en çok dert yandığı aküsü biten araba sonrası aracın aniden çalışmaması. Araç kullanmanın yanı sıra araçtan azda olsa anlamak gerekir. En basit sorunlardan biri olan akü bitmesi bilmeyen biri için baş ağrıtabilir. Akünün bittiğini yada azaldığını anlamak sürücü için yolculuğu keyifli hale getirir. Sürekli karşılaşılan sorunlarla nasıl baş edileceğini bilmek hem maddi hemde manevi açıdan kazanç sağlar.

 

Akü tamamen elektriksel bir donanım olduğu için bir çok sebepten ötürü boşalmış olabilir. Neden boşaldığı yada nasıl boşalacağını bilmek akünün ömrünü uzatabilir. Akünüz bittiyse üç basit yöntemle tekrar çalıştırabilirsiniz.

  • Bir kaç kişi yardımıyla azda olsa yokuşun olduğu bir yerde aracı vurdurarak yani iterek birininde marşa basmasıyla çalıştırmak.
  • Bir başka araçtan takviye kabloları yardımıyla akü takviyesi yaparak çalıştırmak.
  • Günümüzde akü takviyesi için üretilen powerbanklar bulunmaktadır. Bunlar yardımıyla akünüzü daha basit yoldan jarz edebilirsiniz.

 

Akünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?

 

  • Araç marş basmıyor veya çalışmıyorsa
  • Aracınızda yakıt olmasına rağmen çalışmıyorsa
  • Akünüzün üzerinde yer alan renk siyah renge dönüşmüşse bunun gibi sorunlarda akünün bittiğini yada bitmek üzere olduğunu anlayabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir  Uygun Fiyata Zorunlu Trafik Sigortası Nereden Yapılır?

Aküsü biten araba nasıl çalıştırılır?

aku nasil sarj edilir vurdurarak

1-Vurdurarak Araba Çalıştırmak

İlk olarak kontak açık hale getirilmeli, gösterge lambalarının yanması beklenmelidir. Akünüz bittiyse bile gösterge lambalarınız yanmaya devam eder. Kontağı açtıktan sonra bir kaç kişi yardımıyla aracı iterken aracın harekete başlamasıyla kontağınızı çevirin ve vitesinizi 2 ye takın, debriyaj yardımıyla 2. vitese attıktan sonra ayağınızı debriyajdan çekmeyin bir süre sonra aracınızın çalıştığını göreceksiniz.

 

 

 

2-Bir başka araçtan Akü Takviyesi Yapmak?aku nasil sarj edilir aku takviyesi

Takviye kabloları yardımıyla aracınıza akü yani elektrik aktarabilirsiniz. Bu yöntemde çok dikkatli olmalısınız. Ters bağladığınız kablolar yanmaya yol açabilir. + kutba bağladığınız kablonuzun diğer ucunu da aynı şekilde + kutba, – kutba bağladığınız kablonun diğer ucunu da aynı şekilde – kutba bağlamanız gerekir. Kablolarınızı bağladıktan sonra aracınızı normal şekilde çalıştırmaya çalışın, bir kaç denemeden sonra aracınız çalışacaktır. Çalışmadan sonra kablolarınızı dikaktli bir şekilde çekin ve bir süre aracınızı çalışır vaziyette bırakın. Bu süre zarfında akünüz yavaşça jarz olacak ve bir sonra ki çalışmada size sorun çıkarmayacak düzeye gelecektir. Ancak bu yöntem tamamen sorunu ortadan kaldırmaz.

 

3-Powerbank yardımıyla Akü Jarz Etme?

powerban aku jarz etmeGünümüz teknolojisiyle üretilen yüksek kapasitede ki powerbanklar akü jarz etmede de kullanılmaktadır. Powerbank ve akü bağlantısı için özel üretilen kablolar yardımıyla hızlıca akünüzü jarz edebilirsiniz. + ve – kutba dikkat ettiğiniz sürece bir sorunla karşılaşmazsınız.

Aracınızın aküsünü sık sık kontrol etmenizde yarar var. Özellikle uzun yolculuğa çıkacağınız zamanlarda mutlaka arabanızın aküsünü kontrol etmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu