Kediniz daima Aç mı yoksa Tok mu ?

Kediniz daima Aç mı yoksa Tok mu ? ( kedinizin yemek yeme sorunu aşşağı daki maddelerden kaynaklana bilir )

Benim kedim Şila, ona vereceğim yemeğe bayılıcak!. Ona vereceğim konserve gıdayı değiştirdim ve besbelli bu gıdayı çok seviyor. Yemek yedikten sonra, eşzamanlı olarak kuyruğunu sallıyor ve dudaklarını yalıyor, garip ve bozuk bir ses çıkarıyor. Bana öyle geliyor ki, “Vay canına, bu besin kaynağı çok güzel … bu mükemmel!” diyor. 🙂

 

kedim yemek yemiyor
kedim yemek yemiyor

Tüm heyecanı için bir dezavantaj var. Bazen zararlı olabiliceğini fark etmeli. Mutfaktaki yeni yiyecekler beslemeye başladım, bu yüzden aletlere, bulaşık makinesine, vb. Kolay ulaşıma sahip olacağım. İki günden beri süren bu mutfağa doğru yürürken her seferinde beni takip ederken “Mrrow, Mrrow, Mrrow “elinden geldiğince yüksek sesle mırıldanıyor. Kedi yemekleri eve huzur ve sessizlik getirsin diye mutafağa taşıdı. 🙂

 

Şarlo’nun tepkisi ise belki aşırıdır, anormal değil. (Ben çikolatalı kek gibi benzer bir şekilde davrandım.) Ancak bazı kediler yiyeceklere tepki olarak tamamen evden dışarı çıkabilir (beğenmediği olabilir) 🙂 !

 

Birkaç yıl önce, yemek saatlerinde davranışlarından dolayı iyi bir aile, kaybetme eşiğinde oldıkları bir hasta kedileri vardı. Sahipleri yemek hazırladığında tezgahın üzerine atlayıp burnuna ve pençelerini yemeklerin içine sokuyordu. Onu ittikleri zaman, hemen yukarı atlardı. Yemek odası masasında benzer bir zararlı madde hazırladı ve yiyecek kaselerinin dolduğu zaman sahiplerine (şiddetle değil de manyetik olarak) saldırıyordu.

 

Kedi, aksi halde sağlıklıydı, bu yüzden, kediyi mutfakta ya da yemek odasında hiç beslemeyerek (daha önce sahipleri yemeklerini sinsice bulaştırarak) sorunu çözdük, bodrumda her zaman kaliteli bir kuru gıda bırakıyorduk Kedi gerçekten sahipleri etrafında olmak istiyordu, böylece egzersiz yaparak, bir miktar evde merdivenlerden yukarı ve aşağı fırlayan) bir kedi, sahipleri hazırladı yemeğini ve kendileri masada yemek yedikleri zaman konserve yemek hazırlayarak kedilerini bodruma kitliyorlar dı 🙁  bu gerçekten üzücü.

İlginizi Çekebilir  Evde Tavşan Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

 

kedim yemek yemiyor su içmiyor
kedim yemek yemiyor su içmiyor

Son zamanlarda “psikojenik anormal beslenme davranışı” teşhisi konmuş bir kedi hakkında bir rapor gördüm . Sekiz aylık erkek Siamese kedisi hastamın yaptığı gibi davranıyordu, ama daha da fazla. Veterinerler, aşırı yorgun bir iştahı olduğunu, gıda dışı yiyecekleri yediğini, gıda ile ilgili saldırganlık yaşadığını ve aşırı derecede sahiplerinin dikkatini çektiğini belirtti.

 

Kedi için kan tahlili ve idrar tahlili esas olarak normaldi, bu nedenle doktorlar temel sorunun fiziksel değil psikolojik olduğunu kabul etti ve bunu psikolojik nedenlerden ötürü başarıyla ele aldı. Kedilerin strese maruz kalmasını azalttılar, çevresel zenginleşmeyi başlattılar (örn. Programlı oyun süresi) ve gıda duyarsızlığı ve karşı dengelemeyi içeren (örneğin, iyi davranışları ödüllendirmek ve kötü davranışları cezalandırmamak) bir davranış değişikliği programı başlattılar.

 

Bir yiyecek saplantılı kediyi değerlendirmede ilk adımın eksiksiz tıbbi bir çalışma olduğunu vurgulamalıyım. Hiperthiroidizm ve diabetes mellitus gibi yırtıcı bir iştah ve davranış değişikliği ile ilişkili hastalıklar kesinlikle “psikojenik anormal beslenme davranışları” ndan daha yaygındır. Ancak, bir kedi temiz bir sağlık belgesi aldığında, yönetim değişiklikleri ve davranış değişiklikleri bu kedilere ve sahiplerine yardımcı olabileceğini bilmek güzel olacaktır.

kedilerin psikoloji sorunları
kedilerin psikoloji sorunları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu